Bine aţi venit la Centrul Medical Lauderma

Program : Luni-Vineri - 10:30 - 20:00
  Telefon : 0232/244.555

Intrebari

Cine suntem ?

Clinica medicală Lauderma a fost înfiinţată în anul 2001 oferind servicii profesionale în domeniul medical. Cabinetele noastre oferă un spectru larg de servicii: dermatologice-medicale, chirurgicale şi cosmetice precum şi de chirurgie plastică şi reconstructivă şi venerologie.

Ce este dermatita atopica ?

Dermatita atopică reprezintă o afecțiune cutanată inflamatorie, care creeaza o senzație intensă de prurit (mancărime), cu evoluție cronică. Dermatita atopică afectează în mod caracteristic prima copilărie dar poate debuta la toate grupele de vârstă. 60 % din cazuri apar înainte de primul an de viata și, până la 85 % din cazuri, debutează până la 5 ani.
Se apreciază că 10 – 20 % dintre copii și 1 – 3 % dintre adulți sufera de dermatita atopică iar prevalența bolii este în continuă creștere mai ales în țările dezvoltate.

Ce este dermatoscopia?

Este o metodă rapidă şi neinvazivă de diagnosticare a leziunilor pigmentare ale pielii “prelungind ochiul dermatologului dincolo de limitele clinice”. Marele avantaj pe care-l oferă dermatoscopia este acela că orientează diagnosticul fără biopsie.

Când trebuie să consulţi un dermatolog ?

De multe ori diferitele afecţiuni dermatologice sunt considerate neimportante sau sunt tratate cu medicamente fără prescripţie. Dacă însă, consideraţi că sunteţi nemulţumiţi de felul în care arătaţi sau de evoluţia bolii este recomandat să consultaţi un dermatolog.

Epilarea definitivă este reală ?

Epilarea definitivă nu este un mit, este reală, însă termenul trebuie înteles corect. Procedura presupune utilizarea laserului, pe suprafața pe care dorim îndepartărea părului; anumite celule din structura firului de păr (de la nivelul radăcinii) captează lumina, urmând să fie distruse definitiv. Nu uitați însă că nu toate firele de păr captează lumina (depinde de stadiul de crestere în care se află firul de păr) și că pielea poseda memorie, astfel că într-un interval de timp variabil, va începe fabricarea altor fire de păr. Astfel termenul corect este de epilare de lungă durată. După câteva ședințe laser, se ajunge însă la un nivel perfect comfortabil al pilozitații, adică fire de păr rare, fine și deschise la culoare. Continuarea procedurii duce la încetarea creșterii firelor de păr!

Cum se tratează acneea?

Pielea acneică este grasă, lucioasă, roşie, cu numeroase comedoane (puncte negre şi albe), papulo-pustule (coşuri), noduli, chisturi şi cicatrici. Aceasta necesită o îngrijire permanentă timp de mai mulţi ani. Tratamentul constând în curăţirea cu soluţii speciale după care aplicarea de creme specializate, tratament dermato-cosmetic, tratament igieno-dietetic (reguli de igienă, nutriţie, hidratare). Toate aceste indicaţii vă sunt oferite pe larg în cabinetul nostru.

Cu ce ne ocupam ?

Diagnosticul și tratamentul bolilor pielii, părului și unghiilor:

  • Tratamente exclusive Natinuel

  • Terapie PUVA

  • Terapie Laser

  • Elecrocauterizari

  • Tratament antiaging Octoline

Ce este dermatologia?

Dermatologia este ştiinţa care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor care afectează pielea, părul şi unghiile.